Centar tradicijske kulture Varaždin zasigurno će još dugo ostati zapamćen po svojim glazbenim pothvatima do sada kao i prva umjetnička udruga u kulturi koja je održala online koncert putem zoom platforme u sklopu projekta „KultOFF-KultON“-Tradicijska kultura u online okruženju“ koje provode sa svojim projektnim partnerima: umjetničkom organizacijom Kerekesh teatar te udrugom SVIMA iz Zagreba.
Sudionici online sinhrone radionice/koncerta uživali su u svojim domovima ispred svojih malih ekrana/računala u dvosatnom koncertu pod nazivom „Starogradski biseri“ 29.04.
Tamburaški orkestar CTK pod vodstvom maestra Tibora Buna i poznatog pjevača Filipa Hozjaka iz „4 Tenora“ zajedno sa sudionicima koncerta osmislili su repertoar poznatih starogradskih pjesmama i na taj način aktivno uključili online publiku u kreiranje samog koncerta.
Zaista nas je razveselio veliki odaziv sudionika koji su nam se pridružili na jučerašnjem „online“ koncertu.
Dokaz je to koliko je ova epidemiološka situacija zaista utjecala na socijalnu isključenost svih dobnih skupina, posebice osobe starije životne dobi. Drago nam je da smo im barem malo u njihove domove unjeli dašak veselja i glazbe.
Održavanje koncerata „uživo“ nažalost zbog epidemiološke situacije nije nam dozvoljeno,no nećemo dozvoliti da glazba utihne.
Suvremeni pristup tehnologiji i razne online platforme omogućile su nam da svoje tradicijske vrijednosti i glazbu dalje prenosimo na našu vjernu publiku.
Posebno smo ponosni na ovaj, eto zaista prvi pionirski pothvat koji smo uspjeli realizirati sa produkcijskom ekipom kako bi putem zoom platforme prenjeli našim sudionicima koncert koji je istovremeno bio izvođen live u HNK Varaždin pod epidemiološkim mjerama dok su ga sudionici mogli pratiti preko svojih računala iz svojih domova
Sljedeći online koncert planiran je u rujnu, no nadamo se da će se se ova epidemiološka situacija do kraja godine smiriti te da ćemo za svoju vjernu pobliku koncert moći održati i uživo.
📣📣📣📣📣📣😀😀
Ovim putem pozivamo sve sudionike da se priključe i ostalim radionicama koje smo pripremili za njih, a sve detaljnije informacije možete pronaći na www.ctk-varazdin.hr ili na FCB stranici Centra tradicijske kulture
Projekt je sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.) u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura online“ (referentni broj Poziva: UP.02.1.1.14). Ukupna vrijednost projekta iznosi 382.279,13 kn, dok je razdoblje sprovedbe projekta veljača-prosinac 2021.
Osnovni cilj projekta je unaprijediti pristup suvremenim kulturno-umjetničkim sadržajima iz područja tradicijske kulture osobama starijim od 54 godina i djeci od 5 -14 godina iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije kako bi se pridonijelo njihovom socijalnom uključivanju i smanjenju izoliranosti u okolnostima aktualne pandemije bolesti COVID-19