Projekti CTK Varaždin

Centar tradicijske kulture Varaždin već dugi niz godina provodi projekte u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih. Osim toga, idejni je začetnik projekta FOLKOFONIJA, međunarodnog festivala folklora.

Centar tradicijske kulture Varaždin započeo je u prosincu 2017. godine provedbu projekta pod nazivom „MALI ČUVARI TRADICIJSKE BAŠTINE“. Projekt se provodi u partnerstvu sa udrugom SVIMA sa Otoka Vis, Osnovnom školom Andrije Kačića Miošića (Donja Voća) i Osnovnom školom Svibovec (Svibovec Toplički).

Projekt je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja na temelju rezultata natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018.

U školskoj godini 2018./2019. je proveden projekt (D)oživi folklor na drukčiji način. UZ CTK kao nositelja projekta, partneri su bili udruga SVIMA, 6. Osnovna škola Varaždin, Osnovna škola Janka Draškovića iz Klenovnika i Osnovna škola Donja Voća.