Potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u Ministarstvu kulture i medija, dana 5. veljače 2021. godine započela je provedba projekta „KultOFF – KultON: Tradicijska kultura u online okruženju“. (referentni broj Ugovora: UP.02.1.1.14.0006).
Nositelj projekta je Centar tradicijske kulture Varaždin, a projektni partneri su Umjetnička organizacija Kerekesh teatar i udruga SVIMA.

Ugovor je u ime projektnog partnerstva potpisala Petra Golubar, predsjednica Centra tradicijske kulture Varaždin.
Osnovni je cilj projekta unaprijediti pristup suvremenim kulturno-umjetničkim sadržajima iz domene tradicijske kulture osobama starijim od 54 godina i djeci iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije kako bi se pridonijelo njihovom socijalnom uključivanju i smanjenju izoliranosti u okolnostima aktualne pandemije bolesti COVID-19.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.) u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Umjetnost i kultura online“ (referentni broj Poziva: UP.02.1.1.14).

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Centra tradicijske kulture